Hozza be hozzánk hibás Notebook-ját,
szervizünk megjavítja!

 • nem kapcsol be,
 • bekapcsol, de nem ad képet, esetleg instabil a működése,
 • a képernyő csíkos, pöttyös, vagy ismeretlen karakterekkel tarkított,
 • nem tölt,
 • folyadék ömlött rá és nem működik megfelelően,
 • állandóan túlmelegszik,
 • vagy bármely egyéb hibája van,

Jelentse be hibáját és kérjen ajánlatot tőlünk!

Teljes körű szolgáltatás a számítástechnikai szerviz terén!

Számítógép hardverelemeinek szervize, karbantartása

Számítógép op. rendszerének és egyéb szoftvereinek karbantartása, telepítése

PC-k, notebookok hardveres és szoftveres bővítése

Rendszergazdai szolgáltatások

Hálózatépítés, hálózati eszközök (pl.: router) telepítése és konfigurálása

Adatmentés és visszaállítás

 

Ide tartozik minden elektronikával kapcsolatos javítási munka.

Notebook szerviz

Notebook szerviz speciális diagnosztikai eszközökkel és forrasztóállomással (BGA reball).

Informatikai szerviz

Teljes körű informatikai szerviz szolgáltatás egyéni és céges ügyfeleknek egyaránt.

Elektronikai szerviz

Ipari elektronikák javítása, karbantartása.

Informatikai Kereskedelem

Kereskedelmi üzletágunk lefedi a teljes informatikai termékpalettát. Weboldalunk: www.pchost.hu

Informatikai szerviz

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/informwe/domains/informweb.hu/public_html/includes/menu.inc 2394 sor).

 

 • Vírus- és kémprogram eltávolítás
 • Számítógép hardvereinek karbantartása, javítása
 • Számítógép szoftvereinek telepítése, karbantartása
 • Számítógépes rendszer teljes újratelepítése
 • Új számítógépes konfiguráció összeállítása
 • Hálózatépítés, hálózati eszközök (pl.: router) telepítése és konfigurálása
 • PC hardveres és szoftveres bővítése
 • Adatmentés és visszaállítás
 

 

Vírus- és kémprogram eltávolítás

 

 • Belassult a számítógépe?
 • Önálló életre kelt PC-je?
 • Olyan programok indulnak el, amelyekre Ön nem is adott utasítást?
 • Eltulajdonították belépési adatait bizonyos oldalakra?
 • Üzeneteket küld csevegő programja az Ön tudtán kívül?

Ha bármely jelenséget tapasztalja a fentiek közül, Ön nagy eséllyel vírus, vagy kémprogram fertőzéssel áll szemben, amelyet minél előbb célszerű orvosolni, megelőzve a súlyosbodó problémákat, amelyek akár adatvesztéssel, vagy kényes adatainak eltulajdonításával is járhatnak.

A fertőzés bekövetkeztének több oka is lehet:

 • nincs vírus- és kémprogram eltávolító szoftver a számítógépen
 • gyenge találati aránnyal rendelkező, vagy rosszul konfigurált vírusirtó
 • elavult vírusdefiníciós adatbázis (vírusirtó frissítésének hiánya)
 • időszakos vírusellenőrzés futtatásának hiánya
 • nem biztonságos (pl. warez) oldalak látogatása
 • tűzfal program kikapcsolt állapota, vagy hiánya
 • Windows frissítések telepítésének hiánya (kikapcsolt automatikus Windows frissítés)

Ezen okok mind növelik annak esélyét, hogy az Ön gépét megfertőzzék a kártékony programkódok.

A vírusok és kémprogramok többféle módon is bejuthatnak rendszerébe:

 • internetes böngészés során, a weboldalba beépített kártékony kódok útján
 • email üzenet formájában
 • külső adathordozó (Pendrive, külső merevlemez) által
 • letöltött fájlok által (főként fájlcserélő/fájlmegosztó programokon keresztül)
 • csevegő programokon keresztül (pl.: MSN, Skype… stb.)
 • helyi hálózatba kötött másik gép által

Mint látható nagyon sokféleképpen bejuthatnak kártevők számítógépére, ezért nem árt hangsúlyozni, hogy a vírusmentes számítógép legfontosabb eleme, hogy kellő körültekintéssel használja gépét, figyeljen oda milyen weboldalakat látogat, milyen fájlokat és leveleket tölt le, vagy fogad el például a Messenger csevegő programban.  Itt is megállja helyét az a mondás, hogy „Jobb félni, mint megijedni”.  Már csak azért is igaz ez, mert 100%-os védelem nem létezik. Mivel a vírusokat írják meg előbb, ezért ezek „ellenszere” eleinte nem áll a vírusirtók rendelkezésére, ilyenkor csak a program ún. heurisztikus felderítő képességében bízhat a felhasználó, amely nyilvánvalóan nem olyan hatékony, mintha kész megoldással rendelkezne a kártevő ellen. Cégünk folyamatosan figyelemmel kíséri ezen alkalmazások fejlesztéseit, ezáltal naprakész információkkal tudunk szolgálni, hogy adott esetben melyik alkalmazást ajánljuk konfigurációjához.

Amennyiben szeretné megrendelni szolgáltatásunkat keressen fel minket elérhetőségeinken!

Számítógép hardvereinek karbantartása, javítása

Sajnos, mint minden a világban, a számítógép részegységei sem örökéletűek, folyamatosan kopnak és használódnak. Ez az elhasználódás elkerülhetetlen, de időszakos karbantartással mértéke csökkenthető, a hibák megelőzhetőek, ezáltal csökkentve a felmerülő költségeket. Nem beszélve arról a bosszúságról, mikor a számítógép épp a legrosszabbkor romlik el és nem tud munkájával haladni.

Portalanítás

Minden elektromos berendezés, így a számítógép is rendkívüli módon vonzza a port. Ez a por lerakódik az egyes hardverelemeken és akadályozza azok rendeltetésszerű hűtését, vagy kontakthibát eredményez, ami miatt a gép nem képes megfelelően működni.  A rossz hőátadás következtében az alkatrészek túlmelegedhetnek, és idő előtt tönkremehetnek. Különösen nagy probléma ez a számítógép tápegységénél, hiszen ez látja el árammal a PC belsejében található áramköröket. Tehát ha ez túlmelegszik és meghibásodik, rosszabb esetben tönkre teheti az egész gépet, vagy rendszerünk instabillá válhat, kockáztatva ezzel adataink épségét. Cégünk a karbantartási munkák során minden esetben ellenőrzi ezt és amennyiben szükséges elvégzi a számítógép tisztítását.

Ventilátorok cseréje

A ventilátorok épségének vizsgálata –és szükség esetén cseréje –még a portalanításnál is fontosabb lépés a PC megfelelő hűtése érdekében. A hibás ventilátor a jobbik esetben csak kisebb fordulatszámon képes működni –csökkentve ezzel a hűtés hatékonyságát–, rosszabb esetben azonban megáll, így a hűtendő alkatrész túlzott mértékben felmelegszik és meghibásodik, vagy instabillá válik a PC működése. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az elhasználódott ventilátorok igen zajosak tudnak lenni, ami egy idő után az ember idegeire megy. Szakembereink a karbantartás folyamán a ventilátorok állapotát is ellenőrzik, és szükség esetén cserélik a hibás példányokat.

A legnagyobb odafigyelés ellenére is meghibásodhat a számítógép. Ekkor sem kell kétségbe esnie, mert szakképzett munkatársaink a lehető leggyorsabban otthonába, vagy irodájába érkeznek és kijavítják a keletkezett hibát.

Számítógépe karbantartásához, vagy javíttatásához keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Számítógép szoftvereinek telepítése, karbantartása

Biztosan tapasztalta már, hogy a frissen telepített operációs rendszere és programjai idővel egyre lassabbá válnak és egyre több hiba is felmerül a használatuk során. Ez természetes jelenség, mint minden más a PC operációs rendszere is „elhasználódik” az idők során. Szakembereink a szoftveres karbantartás során különböző műveletekkel és segédprogramokkal képesek „új életet lehelni” gépébe, hogy az ismét megfelelően stabil és gyors legyen, amilyen az újkorában volt.

A karbantartási munkán felül vannak esetek, amikor egy-két újonnan beszerzett programot, esetleg játékot kell a gépre telepíteni. Sokan képesek már a különféle programok telepítésének elvégzésére, de tapasztalataink azt mutatják, hogy a programok helyes konfigurálása már komoly fejtörést tud okozni az embernek. Nem csoda ez, hiszen a mai fejlett programok már rengeteg konfigurálási lehetőséget biztosítanak, ami egyszerre áldás és átok a felhasználóik számára.

Cégünk munkatársainak kellő jártassága van a legkülönfélébb programok telepítésében és konfigurálásában egyaránt, így ilyen esetekben is forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

Számítógépes rendszer teljes újratelepítése

Vannak esetek, amikor az operációs rendszer és a szoftverek karbantartása helyett célszerűbb a teljes rendszer újratelepítésének elvégzése (pl.: olyan mértékű vírusfertőzés, amelynél a vírusirtást követően is fennáll a rendszer instabilitásának veszélye), vagy az ügyfél kimondottan szeretné, ha gépe „vérfrissítésen” esne át. Nem kell megijedni az ilyen esetektől, ugyanis cégünk rendkívül körültekintően jár el az ilyen helyzetekben is. Minden újratelepítés során teljes adatmentést végzünk el gépén, így biztosítva, hogy egyetlen fájl se vesszen el, amelyre Önnek szüksége van. Az újratelepítést követően ezeket az adatokat visszaállítjuk eredeti helyükre, így minden dokumentumot ott talál majd, ahol az korábban is volt. Ezen felül az újonnan telepített rendszerét igyekszünk a lehető legjobban hozzáigazítani korábbi rendszerének beállításaihoz, így a programok nagy részét sem kell majd újra beállítania (pl.: levelező programok beállításai). A folyamat zárásaként Önnel egyeztetve végezzük el a rendszer finomhangolásait.

Fontos megjegyezni, hogy a gépe adatait tartalmazó biztonsági mentést rendkívül körültekintően kezeljük, azt harmadik félnek ki nem adjuk. Amennyiben igényli az adatmentést saját adathordozójára rögzítjük, vagy maximum egy hónapig megőrizzük saját rendszerünkben.

Amennyiben problémája van számítógépével, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken.

Új számítógépes konfiguráció összeállítása

Új számítógépet szeretne vásárolni?
Nem tudja milyet válasszon, hogy az megfeleljen igényeinek?
Nincs ideje vagy türelme, hogy végigjárja a boltokat?
Elege van a bolti eladókból, akik érdekeiknek megfelelően a minél drágább alkatrészeket ajánlják gépébe?

Ha bármely kérdésre igennel válaszolna, keressen fel minket elérhetőségeinken. A megkeresés során szakembereink leegyeztetik, hogy Ön milyen igényeket támaszt a leendő konfigurációval szemben, majd ez alapján összeállítanak egy árajánlatot. Amennyiben ez az árajánlat elnyeri tetszését, mi összeállítjuk, kiszállítjuk és beüzemeljük számítógépét egy előre megbeszélt időpontban. 

Hálózatépítés, hálózati eszközök (pl.: router) telepítése és konfigurálása

Internetmegosztás

Manapság egyre gyakoribb eset, hogy egy háztartásban több számítógép is megtalálható, céges környezetben pedig általános. Ahhoz, hogy egy időben több számítógép is csatlakozhasson az internethez, internetmegosztó eszközre, ún. router-re (forgalomirányító eszköz) van szükség.  Az eszköz telepítésével számítógépei képesek lesznek vezetékes és vezeték nélküli (megfelelő vevő egység esetén) formában az internetre történő csatlakozásra és az egymással történő kommunikációra. Vezeték nélküli csatlakozás esetén gond nélkül élvezheti a notebook-ja –és más vezeték nélküli eszközei– nyújtotta szabadságot és megkíméli magát a kábelezés nehézségeitől (pl.: nincs szükség a falak esetleges átfúrására). Azonban vannak hátrányai is ennek a csatlakozási módnak a kábelessel szemben. Mégpedig az esetleges alacsonyabb átviteli sebesség (távolság ás átviteli mód függvényében) és a valamivel kisebb stabilitása. Ezen okok miatt cégünk az olyan asztali számítógépek esetében, ahol a kábelezés nem jár nagy gonddal a kábellel történő csatlakozási módot szokta javasolni ügyfeleinek.

Hálózatépítés

A számítógépek hálózatba kötésével fájlok, mappák, nyomtatók és számos más erőforrás megosztása valósítható meg. Cégeknél általános állapot, hogy az alkalmazottak a hálózatba kötött gépeiket használják a kölcsönös kommunikációra és munkára, míg az otthoni felhasználók a hálózat segítségével fényképeket és dokumentumokat oszthatnak meg gépeik között.

Nyomtatómegosztás

A hálózatépítés során lehetőség van nyomtatók hálózatba kötésére is vezetékes, illetve vezeték nélküli formában egyaránt. A nyomtató erőforrásainak megosztása révén lehetőség nyílik, hogy több számítógép használhassa ugyanazt az eszközt. Ezzel jelentős költségek takaríthatók meg, mivel nincs szükség minden egyes PC mellé külön nyomtató beszerzésére.

Hálózati biztonság

Azok a számítógépes hálózatok, amelyek internetes kapcsolattal, vagy vezeték nélküli hozzáférési ponttal rendelkeznek, biztonsági szempontból nagy körültekintést igényelnek. Manapság az ilyen hálózatok routerek, vagy szerver segítségével kerülnek kialakításra, ezért ezek helyes konfigurációja rendkívül fontos a biztonság szempontjából.  Sokszor találkozunk olyan esettel, amikor a vezeték nélküli kapcsolat gyengén titkosított, vagy éppen teljesen nyitott. Ilyen esetekben fennáll a veszélye annak, hogy az adott hálózatot illetéktelen személyek lehallgassák, és hozzáférjenek az ügyfél gépén tárolt bizalmas információkhoz (pl.: képek, dokumentumok, szerződések, bankszámlaszám, stb.). Szintén gyakori probléma a router kikapcsolt állapotú tűzfala. Ilyen esetekben –ha az ügyfél nem rendelkezik szoftveres tűzfal programmal- távolról támadást intézhetnek a hálózat bármely számítógépe ellen, amely adatvesztéshez, vagy az ügyfél adatainak eltulajdonításához is vezethet. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa. Feladattól és felépítéstől függően számos óvintézkedést kell tenni azért, hogy egy hálózat ellent tudjon állni az őt ért támadásokkal szemben, ehhez azonban szakemberre van szükség.

Amennyiben az alábbiak közül bármely szolgáltatásunkra igényt tart, keressen minket elérhetőségeinken:

 • routerek telepítése, szakszerű konfigurálása
 • speciális helyzetek megvalósításához egyedi operációs rendszerrel ellátott routerek konfigurálása
 • új hálózatok tervezése, kiépítése
 • meglévő hálózatok bővítése, átszervezése, korszerűsítése
 • hálózati hibák elhárítása
 • nyomtató szerverek telepítése, nyomtatómegosztás beállítása
 • fájlmegosztás beállítása
 • számítógép szerverek telepítése és konfigurálása

PC hardveres és szoftveres bővítése

 • Nem elég gyors a számítógépe?
 • Újabb szolgáltatásokkal bővítené (pl.: TV kártya, Wifi vevő)?
 • Újabb programokat szeretne gépére?

Az InformWeb segít számítógépe szoftveres és hardveres bővítésében egyaránt. Elavult hardvereit újabbra cseréljük, vagy továbbiakkal bővítjük. Új szoftverek telepítésével és konfigurálásával kapcsolatban is állunk rendelkezésére.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

Adatmentés és visszaállítás

Gondoljon csak bele mekkora kár érné, ha egyik pillanatról a másikra elvesznének dokumentumai, képei, videói. Amennyiben el szeretné kerülni ezt a lehetőséget keressen meg minket elérhetőségeinken és adatmentő szolgáltatásunk révén segítünk dokumentumai biztonságos mentésében. Amennyiben már bekövetkezett a baj és adatvesztés érte, adat-visszaállító szolgáltatásunkat ajánljuk figyelmébe, melynek segítségével technikusaink képesek elveszett adatainak visszaállítására, legyen az hardveres, vagy szoftveres probléma következménye.

Adatmentés, mint a megelőzés eszköze

Biztonságban érzi fontos adatait? Rendszeresen készít róluk másolatot? Adatvesztés bármikor előfordulhat adathordozóján, ezért kiemelt fontossággal bír, hogy fájljairól rendszeresen másolatot készítsen. Szakembereink az Ön lehetőségeihez mérten segítenek kiválasztani a mentés helyéül szolgáló adathordozót (CD/DVD lemez, USB stick, vagy külső merevlemez), majd elvégzik az adatmentés szükséges lépéseit. Megfelelő program segítségével a rendszeres, beavatkozást nem igénylő, automatikus adatmentés is megvalósítható.

Adat visszaállítás, az utolsó mentsvár

Véletlenül törölt fájl/fájlok

Olykor előfordul, hogy az ember olyan fájlokat töröl véletlenül, amelyekre később még szüksége lenne, persze pont olyankor, amikor már a lomtárból is törölte. Az ilyen módon törölt fájlok visszaállíthatóak! A legfontosabb teendő, hogy semmilyen írási műveletet ne végezzen az adott adathordozóra –mert felülírhatja a törölt fájlokat– és keressen fel minket elérhetőségeinken.

Logikailag sérült meghajtó (törölt, vagy ismeretlen partíció)

Vannak esetek, mikor egy-egy partíciónak, vagy az egész meghajtónak „nyoma vész”, nem ismeri fel a rendszer, ezáltal nem tud hozzáférni a rajta található állományokhoz. Ennek oka, hogy a merevlemezen található információs táblák sérültek, amelyet okozhat vírusfertőzés, hibás szoftverműködés, váratlan gépleállás, vagy a HDD lemezfelületének hibája is. Megfelelő szakember és program használatával az információs táblák kijavíthatóak, így a merevlemezen található adatok elérhetővé válnak. Ha ilyen problémával találja magát szemben kérjük, keressen minket elérhetőségeinken és mi segítünk a hiba elhárításában.

Fizikailag sérült (elektronikai és mechanikai) merevlemez javítása

Cégünk az elektronikai hibás meghajtók javítását maga végzi, míg a mechanikai hibás merevlemezek adatmentését alvállalkozó bevonásával képes teljesíteni. Ennek oka, hogy mechanikai hibás HDD adatmentéséhez speciális, ún. tiszta szoba és speciális eszközök szükségesek.